Свържете се с нас: 0884669156
автентично движенни, река-тяло, танц с коне-паола джонс.docx
.files.filesСЕМЕЙНИ КОНСТЕЛАЦИИ С КОНЕ (3).docx
.filesnana ecstatic body posture (1).docx

ТРЕНИНГ ЗА ЛИЧНОСТНО И ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ ЧРЕЗ МЕТОДА СЕМЕЙНИ КОНСТЕЛАЦИИ С КОНЕ

Ден 1. Стойността на конете. Разбиране на психологията на конете и свързване с тяхната енергия. Защо и как конете подобряват и допълват семейните констелации. Включва практически упражнения с намерение за създаване на връзка с коне.

 Ден 2. Създаване на пространство. Използване на пространството и околната среда, в която се правят семейни констелации с коне. Включва демонстрация на констелации с коне и прост протокол за практикуване .

Ден 3. Соматично закотвяне и рефлективно слушане Създаване на резонанс и рапорт с фокус, група, коне и околна среда. Практика на прости техники за култивиране на присъствието.

 Ден 4. Дивите животни като типични представители. Установяване на пространството с намерение за диви животни, птици и елементи (земя, огън, вода, въздух и етер), за да влезе в констелация. Учене как да се адаптирате, да приемате и работите с разкриването и проявлението на себе си.

 Ден 5. Практикуване на констелации с коне. . Различни начини на практикуване и интегриране на констелации. Те включват: Констелации от времевата линия. Пещерна констелация Констелация за разрешаване на проблеми. Констелации за разясняване на отношенията Церемонии и ритуални констелации.

Този тренинг ще бъде образователен и терапевтичен Участниците ще научат как констелациите с коне могат да водят личността по защитен и уважителен начин.. От всички се очаква да участват и ще бъдат водени в разширено състояние на съзнанието

 Място на провеждане: Приключенска къща „Русалиите“-с. Бачево

http://rusaliite.bg/

 

Дати : 27-31 Март 2019г. Цена 500 лв. Включва 4 нощувки в двойна стая, закуска  и такса за участие.

За екипи : цена по договаряне.

Водещ: Сара Фенси

 

 За записване и информация . тел. 0894290205 0884669156 e-mail-dhs@dir.bg

  Бeрт Хелингер за пръв път представя този мощен, лечебен метод на запад в началото на 90-те години. Фасилитатори по целия свят практикуват метода и са го интегрирали в свои собствени уникални услуги. Има констелации фокусирани върху области като бизнес, природа, изкуство, околна среда и коне. Обикновено констелациите се извършват на закрито. Констелации, които се извършват на открито, са известни като природни или екологични. Сара бе въведена и посветена в констелации в природата от учителя й Франческа Мейсън Боринг. Сара задълбочава метода като включва и конете в дълбинната работа. Констелация с кон е мощен холистичен лечебен и трансформиращ метод. Този начин на работа оказва слабо влияние върху коня. Конят никога не се принуждава да прави нещо. Пространството, в което се извършва работата, е достатъчно голямо, за да даде на коня или конете достатъчно място, за да бъде физически близо или далеч от констелацията, която се случва. Те винаги имат избор. Конят се събира с фасилитатора и става ангажиран когато фасилитатора се разпознае и се придържа към конструкцията. Конете, които вече не могат да извършват езда, скокове или състезателни спортове, са подходящи за тази работа. Въпреки това, конят трябва да бъде психически и емоционално балансиран. Само защото един кон е спасен не означава, че той / тя ще бъде добър за тази работа. Отнема време коня да се декомпресира и да се чувства сигурен и надежден в своята среда. В това петдневно обучение се обяснява и демонстрира защо конете са идеалният партньор за системните и семейни констелации. Участниците ще изпитат стойността на получаването на трансформационна работа на открито и в присъствието на коне. Те ще научат колко е важно да присъстват и да приемат всичко, което е представено, т.е. птиците и пеперудите, и колко е важно всичко за сесията. Сара Фенси се посвещава на този терапевтичен метод, след като е въведена от Франческа Боринг. Преди това е изучавала енергийна медицина, кранио-сакрална терапия, шаманизъм, рейки, фамилни констелации. Представяне на Сара: https://youtu.be/BI3s12bBhhI това видео е от 2012 г. От канала на Дийпак Чопра. Пример е за констелациия с кон. Сега Сара практикува по по-различен начин, но видеото може да послужи като ориентир. https://www.youtube.com/watch?v=NKkGvyu2VcA пример за констелация сред природата Два youtube канала на Сара:

https://www.youtube.com/channel/UCcWe78hcXbrPkLiZm1q6U2w?view_as=subscriber

 

 

https://www.youtube.com/channel/UC_IdpvKFHPT7r80fp0DAF7w?view_as=subscriber

 

https://www.facebook.com/events/1135012273320620/

 

https://www.facebook.com/groups/2056097444438467/?source_id=274362826054238

Пролетно хармонизиране на духа и тялото с древни ритуални техники. Екстатични ритуални пози.


Място :Приключенска къща Русалиите, с. Бачево

Дестинация: Разлог
Пакет: 2 нощувки , Период на настаняване: 22.03.2019 - 24.03.2019


Ще възвръщаме енергията на тялото и творческия дух на душата чрез антропологическия метод екстатични ритуални пози и древни ритуали за пречистване.
Силата на мечката и медицината на ягура-интензивно време, за да влезете в контакт със собствената си вътрешна мъдрост, основана на традиционното шаманско знание.
Ритуалните пози на тялото, транс ритуалите на възприятието на природата пречистването и укрепването на ритуалите ще отворят вратите към полетата на съзнанието.
Духът-енергия на мечка и ягуар ще ръководят този семинар.
Единствената предпоставка за участие е: готовност за нов опит!
Повече за екстатични ритуални пози четете на :
https://web.facebook.com/%D0%95%D0%BA%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%A0%D0%B8%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%9F%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D1%82-Cuyamungue-1131907960276479/

Програма:
Петък, 22.03
обяд в 13.00 часа
тема: за важността на healthfull "ритуали", основани на стари шамански култури от нашите европейски традиции и все още живи в духовния свят на местни култури на Южна Америка и Сибир.
Значението на духа на животните като водачи и помощници, мечката като дух-енергия и -меча-поза.
вечеря в 19:00ч.
от 20:15 до 21:00ч. споделяне на индивидуалния опит в ритуалната поза -мечка, танц

Събота, 23.03
9:30 сутрешна сесия, получаване на сила и защита от 4 посоки.
10:00 - 13:30,ритуална поза на тялото
Обяд: 13:45 ч - време за почивка до 15:30 часа
15:30 - 19.00ч. значението на вътрешното намерение и вътрешната подготовка докато правите ритуал, ритуали за пречистване ( огън и вода), упражнение за заземяване, възприятие, поза за активиране на лечебна енергия
20:30: танц

Неделя, 24.03
9.00 сутрешна сесия
9:30 - 13.00 ритуално поза на тялото за вътрешна сила, ягуар-поза
13:30 обяд
14:30 – затваряне на кръга
Водещ: Нана Наувалд

Нана Наувлд е родена през 1947 г. Тя е художник, написала е десет книги за шаманизма. Международен преподавател и професор по изкуство в университета в Брауншвайг, преподавател и треньор за "Ритуални пози на тялото и екстатичен транс". Нейната книга "Екстатичен транс - работна книга", която съдържа някои глави на Фелиситас Гудман, е преведена на английски и руски език. От 33 години Нана Наувалд изследва и изучава вътрешния и външния свят на живия шаманизъм в местните култури. Тя е живяла и работила 18 години с шамани в перуанската джунгла, изучавала в Сао Паоло за силата на африканско бразилската Умбанда, била е гост на ръководителя на Нигерийската медицина, работила е с Шамани в Чили, Колумбия, Непал и Сибир. Тези дълготрайни житейски изживявания в шаманските полета на съзнанието я връщат обратно в собствените и духовни и шамански корени в Европа. Една от основните и грижи е да вдъхновява хората чрез ритуали в природата, за да влязат в контакт със собствения си дух и с духа на своята родна природа. Нана се запознава с антрополога д-р Фелиситас Г. Гудман през 1991 г. И остава впечатлена от нея и метода и "Ритуални пози на тялото и екстатичен транс". Оттогава Нана участва всяка година в тренингите на Фелиситас в Ню Мексико и става близка приятелка с нея. Работи с Felicitas до смъртта и през 2005 г. През 2003 г. Немският "Фелиситас-Гудман-институт" е основан с личното съгласие на Фелиситас Гудман, която е дала лично на Нана официалните права за работа под нейно име.
Цени:

Цена на човек: 400лв.

Цена за двама: 700лв.

Цената включва:
2 нощувки в единична стая със закуска в Приключенска къща Русалиите -с. Бачево
такса за тренинга
стрелба с лък до 10 стрели по мишена
Един час свободна езда или урок по езда
пешеходен преход от 1 до 3 часа.
Местата са ограничени, за да запазите място е необходимо капариране от 50%. Остатъка от таксата е необходимо да се плати до 07.03.Март.2019г.
Интернешънъл Асет Банк
IBAN BG26IABG74311000635101
BIC - IABGBGSFЕТ.files.files.files.filesДревна ритуална техника за психологична промяна: Методът Cuyamungue-екстатични ритуални пози на тялото

14 юли 2018

Представяне на метода и възможности за последващи обучения с международни обучители!

Дата: 14-15 юли 2018 г. гр. Велико Търново ул. Стефан Стамболов 63 от 10 до 17ч.
Отворете мъдростта на тялото, земята, нашите предци и дух. Научете се да пътувате до сферите на нестандартната реалност, използвайки „Екстатични пози на тялото".

Методът предоставя възможност за дълбинна работа, за опознаване и осъзнаване на вътрешната ни реалност. Особено подходящ за психолози, терапевти, за хора, които практикуват телестни практики, за хора, които работят с травмата, духовни практики.

Екстатичните пози на тялото са свещена технология, използвана от нашите старейшини преди хиляди години, за да общуваме със света на духа. Сега, за да си възвърнат достъпа до тези сфери, практикуващите държат поза от ранната коренна култура. Придружени от барабан или дрънкалка, те навлизат в състояние на транс.

Интегрирането на преживяването на транс с танц носи лечение, което отваря врата към душата. В продължение на три дни ще изучаваме позите и изцелението свързано с тях. Ще затваряме процеса с интегративно движение. Ще завършим с Движеща Молитва-нашата нужда да се молим е толкова древна и централна за живота, колкото нашият дъх. Ще слушаме молитвите, които се движат в и чрез нашите тела, като използваме визуализация и структурирано движение. Чрез съединяването на тялото, ума и духа, за да танцуваме нашите молитви, ние празнуваме себе си и земята като чудеса на Сътворението.

Д-р Гудман изследва Екстатичните Ритуални Пози като средство за постигане на телесно индуцирано преместване на съзнанието - преживяване "екстатична алтернативна реалност". Тя открила, че всяка поза на тялото може да доведе до тази алтернативна реалност, разширено поле на съзнание, когато се извършва в съчетание с подходящия ритмичен перкусионен звук, като дрънкалка или барабан. Тази шаманска традиция на мъдростта е основана в най-ранните корени на човечеството. Резултатът от това е систематичен процес, наречен "Екстатични Ритуални Пози - Методът Cuyamungue".

Екстатичните ритуални пози, открити в праисторическите пещерни рисунки и местни образи, произхождат от племената на ловците и събирачите. Най-старата поза, открита до момента, се смята, че е на възраст около 32 000 години. Тялото ни е "универсален инструмент" за вникване в многобройните реалности, в които живеем и за пряко преживяване в живата "информационна мрежа" на съзнанието. Методът Cuyamungue  използва ритмичен перкусионен звук, комбиниран с ритуални поза на тялото, който създава дълбока промяна в съзнанието, давайки възможност на човек да изпитва разширена реалност, също стимулира собствените лечебни способности. Опитът от работата с този метод оказва влияние върху разгръщането на собственото ни същество, осъзнаване на вътрешния свят чрез свързване с друго информационно поле на съзнанието, което постоянно се създава и винаги води до нови прозрения и гледни точки. Ползите: усещане за щастие, усещане за свързване и единство с другите хора и природата, подобрена мозъчна функция, пробуждане на творчеството, подобряване на процесите на възприятие, памет.

Водеш: Теодора Гецова-психолог, психотерапевт. Обучена в метода Екстатични ритуални пози на тялото.
Представяне на метода: Цена: 30 лв. за един ден, 50 лв. за два дни.
Необходимо е предварително записване тел 0884669156 - Теодора или 0894290205 Мария. Сметка за внасяне на сумата:BG26IABG74311000635101.


Група за личностно развитие:

 

 

Екстатични ритуални пози:

 

 

Група за бебета и родители:

 

 

Пропреосептивно творчество: